ßßß
            
        
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 6SkładnikLogo Ilość Czegogrzyby suszone 100 gramówwłoszczyzna 1 sztukcebula 1 sztuknatka pietruszki posiekana 1 łyżek stołowychliść laurowy 1 sztukziele angielskie według uznaniatymianek gałązka 1 sztukłazanki 300 gramówsól według uznaniapieprz według uznaniaWykonanie:Łazanki ugotować w osolonym wrzątku i osączyć. Grzyby umyć i zalać ciepłą wodą, odstawić na 2h po czym ugotować w tej samej wodzie do miękkości. Oczyszczone warzywa pokroić w kostkę i dodać do miękkich grzybów. Do zupy włożyć przyprawy i gotować na wolnym ogniu ok. 45 minut. Wywar przecedzić. Grzyby pokroić w cienkie paseczki i włożyć z powrotem do wywaru. Ponownie zagotować, mieszając, doprawić pieprzem. Podawać z łazankami i natką pietruszki.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z GrzybówPotrawy z MakaronemWigiliaZupyKomentarze:Autor: Scully16Data: 2009-04-14mniam ;}Autor: FloressData: 2008-12-20uwielbiam grzyby :)Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: