ßßß
            
        
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 240 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegogrzyby suszone 50 gramówwłoszczyzna 1 sztukcebula 1 sztukliście laurowe 1 sztukziele angielskie 3 sztukłazanki 1 sztukpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Grzyby wypłukać, zalać 1,5 litra wodą, odstawić na 2 godz. Dodać ziele angielskie, listek laurowy i gotować. Po 30 minutach włożyć obraną włoszczyznę(bez kapusty) i cebulę. Gotować na małym ogniu, aż grzyby będą miękkie. Łazanki ugotować w/g przepisu na opakowaniu. Zupę przyprawić solą oraz pieprzem i przecedzić przez sito. Osączone i ostygnięte grzyby pokroić na paseczki i z powrotem włożyć do wywaru, zagotować. Gorącą zupą zalać kluski.Uwagi:łazanki 1 paczkaAutor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z GrzybówWigiliaZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: