ßßß Cookit - przepis na Zupa gryybowa z lazankami

Zupa gryybowa z lazankami

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 240 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
grzyby suszone 50 gramów
włoszczyzna 1 sztuk
cebula 1 sztuk
liście laurowe 1 sztuk
ziele angielskie 3 sztuk
łazanki 1 sztuk
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Grzyby wypłukać, zalać 1,5 litra wodą, odstawić na 2 godz. Dodać ziele angielskie, listek laurowy i gotować. Po 30 minutach włożyć obraną włoszczyznę(bez kapusty) i cebulę. Gotować na małym ogniu, aż grzyby będą miękkie. Łazanki ugotować w/g przepisu na opakowaniu. Zupę przyprawić solą oraz pieprzem i przecedzić przez sito. Osączone i ostygnięte grzyby pokroić na paseczki i z powrotem włożyć do wywaru, zagotować. Gorącą zupą zalać kluski.
Uwagi:
łazanki 1 paczka
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Potrawy z Grzybów
Wigilia
Zupy
Zupy weg.
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/3503/Zupa-gryybowa-z-lazankami