ßßß Cookit - przepis na Spaghetti tricolore z czosnkiem i oliwą

Spaghetti tricolore z czosnkiem i oliwą

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 2
(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
makaron spaghetti tricolore Combino 200 gramów
oliwa z dodatkiem oregano Luccese 50 mililitrów
czosnek 2 ząbki
bazylia posiekana według uznania
natka pietruszki posiekana według uznania
sól według uznania
pieprz według uznania
Wykonanie: na patelni rozgrzać 2 łyżki oliwy i podsmażyć czosnek pokrojony w plasterki, lekko posolić.
Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie z dodatkiem odrobiny oliwy z oliwek, odsączyć i przełożyć do dużej miski. do makaronu wlać pozostałą oliwę, dodać czosnek, posiekane zioła, przyprawić do smaku solą oraz pieprzem, wymieszać i podawać bezpośrednio po przyrządzeniu.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Włoska
Potrawy z Makaronem
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/4473/Spaghetti-tricolore-z-czosnkiem-i-oliwa