Wykonanie
Najszybsze smaczne danie świata. Klasyka, ulubione danie fanów
pomidorów, w mojej rodzinie jest przynajmniej raz na 10 dni, czyli bardzo często.Bardzo proste danie, aż niezręcznie wystawiać na blogu taki "elementarz", ale prawie każdy je lubi i ktoś kiedyś robi pierwszy raz spaghetti z
sosem pomidorowym - tym osobom dedykuję ten przepis:)Zanim jednak zaczniecie czytać przepis i oglądać zdjęcia, włączcie poniższą piosenkę "O
Sole Mio" w wykonaniu Luciano Pavarotti i Bryana Adamsa śpiewajacego po włosku - warto!Dzień jest szary, piosenka go rozświetli, zwłaszcza jedząc pastę:)Składniki:2 puszki
pomidorów krojonych ( można dać świeże
pomidory, ale ja na ogół śpieszę się, w puszce są słodsze
pomidory, a świeże bywają różne o tej
porze roku)2-3 ząbki
czosnkuoliwaparmezan do posypaniaświeża
bazylia,
sól,
pieprz,
oreganomakaron spaghettiPrzygotowanie:Gotuję makron zgodnie z przepisem, odcedzamDo gorącej
oliwy wrzucam
czosnek, po chwili dodaję
pomidory,
bazylię,
sól,
pieprz,
oregano do smaku. Duszę przez 5 minut.Jak ma być bardzo smacznie, to wrzucam
makaron do garnka z
sosem pomidorowym, mieszam i podaję każdemu na talerz. Jak ma być smacznie i ładnie, to sos nakładam na makron, aby każdy sam sobie wymieszał składniki na talerzu.Posypujemy koniecznie
parmezanem, smacznego :)