ßßß Cookit - przepis na Śledzie w sosie koperkowym

Śledzie w sosie koperkowym

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 8
(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
filet z matjasa 8 sztuk
mleko 0.15 litrów
musztarda 2 łyżek stołowych
ocet winny 1 łyżek deserowych
śmietana 4 łyżek stołowych
ogórek konserwowy 150 gramów
żółtko 1 sztuk
koper w pęczku 1 sztuk
sól według uznania
pieprz biały według uznania
Wykonanie:
Matjasy moczyć przez 2-3 godziny w mleku wymieszanym z 2 łyżkami wody. Osączyć, pokroić w grube paski. Przełożyć do miski. Żółtko rozetrzeć z musztardą, octem winnym, solą i pieprzem. Dolewać po kropli olej. Ucierając dodać śmietanę. Ogórki pokroić w drobną kostkę. Koperek umyć, osączyć, posiekać. Ogórki i koperek dodać do sosu i wymieszać. Polać śledzie. Przed podaniem wstawić na 1-2 godziny do lodówki.
Potrawy z Ryb
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/2034/Sledzie-w-sosie-koperkowym