Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
filet z matjasa 8 sztuk
mleko 0.15 litrów
musztarda 2 łyżek stołowych
ocet winny 1 łyżek deserowych
śmietana 4 łyżek stołowych
ogórek konserwowy 150 gramów
żółtko 1 sztuk
koper w pęczku 1 sztuk
sól według uznania
pieprz biały według uznaniaWykonanie:
Matjasy moczyć przez 2-3 godziny w
mleku wymieszanym z 2 łyżkami
wody. Osączyć, pokroić w grube paski. Przełożyć do miski.
Żółtko rozetrzeć z
musztardą,
octem winnym,
solą i
pieprzem. Dolewać po kropli
olej. Ucierając dodać
śmietanę.
Ogórki pokroić w drobną kostkę.
Koperek umyć, osączyć, posiekać.
Ogórki i
koperek dodać do sosu i wymieszać. Polać
śledzie. Przed podaniem wstawić na 1-2 godziny do lodówki.Potrawy z RybDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: