ßßß Cookit - przepis na Sos tatarski II

Sos tatarski II

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
żółtka ugotowane 7 sztuk
oliwa 7 łyżek stołowych
musztarda 2 łyżek deserowych
pieprz biały według uznania
sól według uznania
cukier puder 1 szczypta
ocet winny według uznania
kapary 1 łyżek stołowych
korniszony 3 sztuk
Wykonanie:
Do ugotowanych na twardo, przetartych przez sito żółtek, mieszając, dodać po łyżce oliwy (tyle łyżek ile jest żółtek), aż masa będzie gładka. Doprawić do smaku solą, pieprzem, cukrem oraz octem. Wymieszać z posiekanymi kaparami i posiekanymi korniszonami. Podawać do jajek, wędlin, mięs i pasztetów.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Jaj
Sosy i pasty
Wielkanoc
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11949/Sos-tatarski-II