Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
żółtka ugotowane 7 sztuk
oliwa 7 łyżek stołowych
musztarda 2 łyżek deserowych
pieprz biały według uznania
sól według uznania
cukier puder 1 szczypta
ocet winny według uznania
kapary 1 łyżek stołowych
korniszony 3 sztukWykonanie:Do ugotowanych na twardo, przetartych przez sito
żółtek, mieszając, dodać po łyżce
oliwy (tyle łyżek ile jest
żółtek), aż masa będzie gładka. Doprawić do smaku
solą,
pieprzem,
cukrem oraz
octem. Wymieszać z posiekanymi
kaparami i posiekanymi
korniszonami. Podawać do
jajek,
wędlin,
mięs i pasztetów.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z JajSosy i pastyWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: