ßßß
Cookit - przepis na Śledzie w sosie koperkowym
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Śledzie w sosie koperkowym
Składniki
Filety śledziowe
Musztarda
Ocet
Śmietana
Ogórek konserwowy
Żółtko
Koperek
Sól
Pieprz
Cukier
Olej
Wykonanie
Idealna przystawka nie tylko na Wigilijny stół. Proste i szybkie w wykonaniu.
Składniki:10
filetów śledziowych
2 łyżki
musztardy
1 łyżka
octu
4 łyżki gęstej
śmietany
3
ogórki konserwowe
1
żółtko
1 pęczek
koperku
sól
do smaku
pieprz
do smaku
cukier
do smaku2 łyżki
oleju
Przygotowanie:Filety pokroić na kawałki i przełożyć do salaterki.
Żółtko
rozetrzeć z
musztardą
,
octem
i
przyprawami
, a w
między
czasie dodawać
olej
i
śmietanę
.
Ogórki
obrać, pokroić w bardzo drobną kostkę,
koperek
bardzo drobno posiekać, następnie wymieszać z utartym wcześniej
majonezem
. Polać pokrojone
śledzie
w salaterce, wymieszać, ozdobić świeżymi gałązkami
koperku
i odłożyć w chłodne miejsce.
Źródło:
http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com/2014/11/sledzie-w-sosie-koperkowym.html
Przepisy powiązane
MAJONEZ
Majonez domowej roboty
Domowy majonez
Faworki
Sojonez vel majonez
Składniki powiązane (0)