ßßß
 
            
         Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoziemniaki 500 gramówzioła mieszane 1 pęczekpapryka mielona słodka 1 łyżek deserowychczosnek 3 ząbkioliwa 3,5 łyżek stołowychpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone, pokrojone na ćwiartki równej wielkości ziemniaki krótko gotować w osolonej wodzie, odcedzić.Umyte, osuszone zioła posiekać niezbyt drobno, a oczyszczony czosnek pokroić w plasterki.Na patelnię wlać łyżkę oliwy, wsypać gorące ziemniaki, oprószyć ziołami oraz papryka i czosnkiem. Doprawić gruba sola oraz grubo mielonym pieprzem. Polać pozostałą oliwą i smażyć, od czasu do czasu odwracając delikatnie, aby ziemniaki były pokryte przyprawami ze wszystkich stron i pięknie się zrumieniły.Uwagi:Zioła mieszane: rozmaryn, tymianek, szałwia.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Jarzyny i Pasztety weg.Kuchnia PolskaKomentarze:Autor: Potrawy z ziemniakówData: 2011-01-03Warto dodać jeszcze koper włoski i cząber.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoziemniaki 500 gramówzioła mieszane 1 pęczekpapryka mielona słodka 1 łyżek deserowychczosnek 3 ząbkioliwa 3,5 łyżek stołowychpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone, pokrojone na ćwiartki równej wielkości ziemniaki krótko gotować w osolonej wodzie, odcedzić.Umyte, osuszone zioła posiekać niezbyt drobno, a oczyszczony czosnek pokroić w plasterki.Na patelnię wlać łyżkę oliwy, wsypać gorące ziemniaki, oprószyć ziołami oraz papryka i czosnkiem. Doprawić gruba sola oraz grubo mielonym pieprzem. Polać pozostałą oliwą i smażyć, od czasu do czasu odwracając delikatnie, aby ziemniaki były pokryte przyprawami ze wszystkich stron i pięknie się zrumieniły.Uwagi:Zioła mieszane: rozmaryn, tymianek, szałwia.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Jarzyny i Pasztety weg.Kuchnia PolskaKomentarze:Autor: Potrawy z ziemniakówData: 2011-01-03Warto dodać jeszcze koper włoski i cząber.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: