Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
ziemniaki 500 gramów
zioła mieszane 1 pęczek
papryka mielona słodka 1 łyżek deserowych
czosnek 3 ząbki
oliwa 3,5 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone, pokrojone na ćwiartki równej wielkości
ziemniaki krótko gotować w osolonej wodzie, odcedzić.Umyte, osuszone
zioła posiekać niezbyt drobno, a oczyszczony
czosnek pokroić w plasterki.Na patelnię wlać łyżkę
oliwy, wsypać gorące
ziemniaki, oprószyć
ziołami oraz
papryka i
czosnkiem. Doprawić gruba
sola oraz grubo mielonym
pieprzem. Polać pozostałą
oliwą i smażyć, od czasu do czasu odwracając delikatnie, aby
ziemniaki były pokryte przyprawami ze wszystkich stron i pięknie się zrumieniły.Uwagi:
Zioła mieszane:
rozmaryn,
tymianek,
szałwia.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Jarzyny i Pasztety weg.Kuchnia PolskaKomentarze:Autor: Potrawy z
ziemniakówData: 2011-01-03Warto dodać jeszcze
koper włoski i cząber.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: