Wykonanie
Chrupiące, smaczne dzięki
przyprawom, w których są obtoczone tuż przed pieczeniem. Kolejny pomysł na popularnego
kartofla. Niech nikt nie
mówi, że to nudne warzywo :)
Składniki:6 dużych
ziemniaków2 łyżki
oliwy1 łyżeczka suszonej
papryki1/2 łyżeczki suszonego
czosnku1/2 łyżeczki suszonego
tymianku1/4 łyżeczki
soliszczypta
pieprzuPrzygotowanie:
Ziemniaki umyć, osuszyć i pokroić w mniejsze kawałki.
Oliwę wymieszać z
przyprawami,
solą oraz
pieprzem.Do dużej miski włożyć
ziemniaki i polać marynatą. Wymieszać dokładnie, tak, aby każdy kawałek oblepiony był
oliwą.Wysypać na pergamin i włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 C. Piec, aż będą miały rumiany kolor.Smacznego :)