Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoliscie
szpinaku 500 gramów
ziemniaki 400 gramów
cebula 1 sztuk
masło 2 łyżek stołowych
koperek 1 pęczek
żółtka 2 sztuk
śmietana 4 łyżek stołowych
musztarda 1 łyżek stołowych
masło według uznaniafilet z
łososia 600 gramów
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczony
szpinak grubo pokroić. Oczyszczone
ziemniaki zetrzeć na tarce do mizerii i gotować 5 minut w osolonej wodzie, przełożyć na sitko i zahartować zimna
wodą, osączyć. Oczyszczoną, posiekaną
cebulę zeszklić. Dodać
szpinak, oprószyć
sola oraz
pieprzem i dusić 2 minuty. Posiekany
koperek wymieszać z
żółtkami,
śmietaną i
musztardą, doprawić do smaku
sola oraz
pieprzem.Formę żaroodporną wysmarować
masłem i na dnie rozłożyć
szpinak, a na
szpinaku położyć
łososia oproszonego
solą oraz
pieprzem, przykryć go plasterkami
ziemniaków tak, aby zachodziły na siebie jak łuska. Posmarować sosem
śmietanowo-
koperkowym i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni, piec ok. 35 minut.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: