ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoliscie szpinaku 500 gramówziemniaki 400 gramówcebula 1 sztukmasło 2 łyżek stołowychkoperek 1 pęczekżółtka 2 sztukśmietana 4 łyżek stołowychmusztarda 1 łyżek stołowychmasło według uznaniafilet z łososia 600 gramówpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Oczyszczony szpinak grubo pokroić. Oczyszczone ziemniaki zetrzeć na tarce do mizerii i gotować 5 minut w osolonej wodzie, przełożyć na sitko i zahartować zimna wodą, osączyć. Oczyszczoną, posiekaną cebulę zeszklić. Dodać szpinak, oprószyć sola oraz pieprzem i dusić 2 minuty. Posiekany koperek wymieszać z żółtkami, śmietaną i musztardą, doprawić do smaku sola oraz pieprzem.Formę żaroodporną wysmarować masłem i na dnie rozłożyć szpinak, a na szpinaku położyć łososia oproszonego solą oraz pieprzem, przykryć go plasterkami ziemniaków tak, aby zachodziły na siebie jak łuska. Posmarować sosem śmietanowo-koperkowym i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni, piec ok. 35 minut.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: