Wykonanie
Składniki:680g
łososia,500g
szpinaku ( ja użyłam mrożony ),1
cebula,
masło,1 i 1/2
cytryny,
sól,
pieprz cytrynowy,
majeranek,garść
koperku.Przygotowanie:
Cebulę pokrojoną w kostkę podsmażyć do zarumienienia na
maśle. Dodać
szpinak i dusić do momentu aż będzie miękki. W
między czasie posolić i popieprzyć. Gotowy
szpinak przełożyć do naczynia żaroodpornego i pozostawić na chwilkę do lekkiego przestygnięcia.
Łososia skropić połówką
cytryny, posolić, popieprzyć i oprószyć
majerankiem. Doprawionego
łososia ułożyć na
szpinaku. Posypać posiekanym
koperkiem oraz zetrzeć
masło na tarce o drobnych oczkach. Na górze poukładać plasterki
cytryny. Piec w rozgrzanym piekarniku do 200 stopni C przez ok. 25minut. Od czasu do czasu podlewać
łososia sosem, który się wytworzył.
Smacznego!!!