Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
botwinka 2 sztuk
marchew 2 sztuk
pietruszka 1 sztuk
por 1/2 sztuk
seler 1/2 sztuk
boczek wędzony 10 dekagramów
kiełbasa wiejska 1 sztuk
ziemniaki 5 sztuk
sól według uznania
pieprz według uznania
maggi 1 łyżek stołowych
majeranek według uznania
czosnek 2 ząbkiWykonanie:Warzywa i
buraczki oprócz liści myjemy wrzucamy do garnka i gotujemy 30 minut. Następnie do tego wrzucamy
boczek wędzony w kawałku i
kiełbasę pokrojoną w półtalarki. Doprawiamy
solą,
pieprzem,
magą,
majerankiem, przeciskamy
czosnek. Teraz kroimy liście z
botwinki i dorzucamy na sam
konic gotujemy 10 minut.Uwagi:Można podprawić
śmietana jak ktoś woli zabielaną
botwinkę:):)Autor: WubeZobacz inne przepisy użykownika!ZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: