ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 15(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoser mielony 1 kilogramówmąka ziemniaczana 1 łyżek stołowychcukier 200 gramówmasło 100 gramówjajka 6 sztukproszek do pieczenia 1 łyżek deserowycholejek pomarańczowy według uznaniabiałka 3 sztukcukier puder 200 gramówwiórki kokosowe 50 gramówśmietana bita 5 łyżek stołowychowoce drobne 3 łyżek stołowychmąka 300 gramówmargaryna 150 gramówcukier 0,5 szklanekżółtka 3 sztukproszek do pieczenia 1 łyżek deserowychWykonanie:Miękkie 100g masła utrzeć z 200g cukru oraz 6 żółtkami do buiałości, wymieszać z serem, mąką ziemniaczaną, łyżeczką proszku do pieczenia, a na końcu delikatnie połączyć z piana ubitą na sztywno z białek.Przesianą mąkę posiekać z margaryną, dodać pół szklanki cukru, 3 żółtka oraz łyżeczkę proszku do pieczenia i zagnieść gładkie kruche ciasto. Zawinąć w folię i włożyć na 30 minut do lodówki. rozwałkować i wylepić nim dno dużej tortownicy, wyścielonej papierem do pieczenia, a na cieście rozłożyć masę serową i wyrównać. Piec ok. 50 minut w 190 stopniach.3 białka ubić na sztywna pianę, dodając stopniowo cukier puder(200g), dodać wiórki kokosowe i delikatnie wymieszać. Na upieczony sernik rozłożyć masę bezową i ponownie wstawić do piekarnika o temperaturze 150 stopni na 20 minut. Ostudzone ciasto posmarować bitą śmietaną i posypać oczyszczonymi owocami.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: