Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 15(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
ser mielony 1 kilogramów
mąka ziemniaczana 1 łyżek stołowych
cukier 200 gramów
masło 100 gramów
jajka 6 sztuk
proszek do pieczenia 1 łyżek deserowych
olejek pomarańczowy według uznania
białka 3 sztuk
cukier puder 200 gramów
wiórki kokosowe 50 gramów
śmietana bita 5 łyżek stołowych
owoce drobne 3 łyżek stołowych
mąka 300 gramów
margaryna 150 gramów
cukier 0,5 szklanek
żółtka 3 sztuk
proszek do pieczenia 1 łyżek deserowychWykonanie:Miękkie 100g
masła utrzeć z 200g
cukru oraz 6
żółtkami do buiałości, wymieszać z
serem,
mąką ziemniaczaną, łyżeczką
proszku do pieczenia, a na końcu delikatnie połączyć z piana ubitą na sztywno z
białek.Przesianą
mąkę posiekać z
margaryną, dodać pół szklanki
cukru, 3
żółtka oraz łyżeczkę
proszku do pieczenia i zagnieść gładkie kruche ciasto. Zawinąć w folię i włożyć na 30 minut do lodówki. rozwałkować i wylepić nim dno dużej tortownicy, wyścielonej papierem do pieczenia, a na cieście rozłożyć masę
serową i wyrównać. Piec ok. 50 minut w 190 stopniach.3
białka ubić na sztywna pianę, dodając stopniowo
cukier puder(200g), dodać
wiórki kokosowe i delikatnie wymieszać. Na upieczony sernik rozłożyć masę
bezową i ponownie wstawić do piekarnika o temperaturze 150 stopni na 20 minut. Ostudzone ciasto posmarować
bitą śmietaną i posypać oczyszczonymi
owocami.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z
seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: