Wykonanie
Piekłam już kilka serników, ale ten to prawdziwe mistrzostwo smaku! Jest moim ulubionym sernikiem. Po raz pierwszy
jadłam go u swojej kuzynki, od której mam zresztą ten przepis. Polecam go z czystym
sercem!

Składniki:Ciasto kruche:3 szklanki
mąki1 kostka
margaryny3 łyżki
cukru pudru5
żółtek1,5 łyżeczki
proszku do pieczeniaSer:70 dag mielonego
sera (użyłam 1 kg
sera wiaderkowego)8
jajekpół kostki
margaryny1 szklanka
cukru2 łyżki
mąki pszennej2 łyżki
mąki ziemniaczanejPiana:5
białek1 szklanka
cukru pudru1
budyń śmietankowyDodatkowo:odsączone
brzoskwinie z puszki i pokrojone na drobniejsze kawałki

Sposób przygotowania:1. Zagnieść ciasto kruche, podzielić na dwie części, jedną wyłożyć blaszkę, a drugą owinąć folią i schować do zamrażarki.2. Zrobić masę
serową:
margarynę utrzeć z
cukrem, dodawać po jednym
żółtku, ucierać, następnie dodać porcjami
ser, obie
mąki, a na końcu ubitą pianę z
białek.3. Na kruche ciasto wyłożyć masę
serową, a na
ser ułożyć pokrojone
brzoskwinie.4. Zrobić pianę: ubić
białka, dodać
cukier puder, a na koniec wsypać
budyń i całość wymieszać. Pianę wyłożyć na
ser z
brzoskwiniami.5. Z zamrażarki wyjąć ciasto, zetrzeć na tarce o dużych oczkach i ułożyć na wierzchu ciasta.6. Całość piec ok. 50-60 minut w 200 st. C.

Smacznego :)