ßßß
Składniki:Ciasto kruche:3 szklanki mąki1 kostka margaryny3 łyżki cukru pudru5 żółtek1,5 łyżeczki proszku do pieczeniaSer:70 dag mielonego sera (użyłam 1 kg sera wiaderkowego)8 jajekpół kostki margaryny1 szklanka cukru2 łyżki mąki pszennej2 łyżki mąki ziemniaczanejPiana:5 białek1 szklanka cukru pudru1 budyń śmietankowyDodatkowo:odsączone brzoskwinie z puszki i pokrojone na drobniejsze kawałki
Sposób przygotowania:1. Zagnieść ciasto kruche, podzielić na dwie części, jedną wyłożyć blaszkę, a drugą owinąć folią i schować do zamrażarki.2. Zrobić masę serową: margarynę utrzeć z cukrem, dodawać po jednym żółtku, ucierać, następnie dodać porcjami ser, obie mąki, a na końcu ubitą pianę z białek.3. Na kruche ciasto wyłożyć masę serową, a na ser ułożyć pokrojone brzoskwinie.4. Zrobić pianę: ubić białka, dodać cukier puder, a na koniec wsypać budyń i całość wymieszać. Pianę wyłożyć na ser z brzoskwiniami.5. Z zamrażarki wyjąć ciasto, zetrzeć na tarce o dużych oczkach i ułożyć na wierzchu ciasta.6. Całość piec ok. 50-60 minut w 200 st. C.
Smacznego :)