ßßß
Przepis z tej strony.Składniki:ciasto250 g zimngo masła3 łyżki cukru pudru5 żółtek1 łyżeczka proszku do pieczenia3 szklanki mąki pszennejmasa serowa1 kg sera w wiaderku (u mnie Jana)2 łyżki mąki ziemniaczanej125 g masła3 jajka1 szklanka cukrudodatkowo1 puszka brzoskwiń w syropie5 białek3/4 szklanki cukruWszystkie składniki na ciasto szybko zagnieść. Ciasto podzielić na 2 części, owinąć folią spożywczą i włożyć na 2h do zamrażarki (lub krócej, ciasto powinno być na tyle twarde by można było je zetrzeć na tarce).Masło utrzeć z cukrem do odtrzymania jasnej, puszystej masy. Dodać jajka w całości, cały czas ucierając. Następnie dodać ser a na końcu mąkę-utrzeć do połączenia się składników.Brzoskwinie osączyć i pokroić w kosteczkę. W misce ubić białka z cukrem do otrzymania sztywnej piany.Blachę natłuscić lub wyłożyć papierem do pieczenia. Wyjąć z zamrażarnika jedną część ciasta i zetrzeć na tarce na dużych oczkach na spód formy. Na to wyłożyć masę serową, ułóżyć na niej kawałki brzoskwini. Następnie równo wyłożyć ubitą pianę i na wierzch zetrzeć na tarce drugi kawałek ciasta. Piec około 1 godzinę w temperaturze 180 stopni C. Studzić w wyłączonym, lekko uchylonym piekarniku.Smacznego! :)