ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 20(z pieczeniem / smażeniem): 240 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegomąka 1 kilogramówproszek do pieczenia 1 łyżek deserowychżółtka jaj na twardo 7 sztukmasło 600 gramówcukier puder 300 gramówser mielony 2 kilogramówmasło 250 gramówcukier 400 gramówjajka 6 sztukmleko 1 szklanekmąka ziemniaczana 2 łyżek stołowychzapach cytrynowy według uznaniapolewa czekoladowa 1 sztukwiórki kokosowe 3 łyżek stołowychWykonanie:Ciasto: drobniutko posiekane żółtka dodać do przesianej mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia, dodać 300g cukru i wymieszać. Wlać roztopione, ostudzone masło(600g) i zagnieść ciasto. Owinąć w folię i schłodzić w lodówce - 1h. Podzielić je na 4 równe porcje. Z każdej upiec na dużej blaszce cienkie placki.Masa serowa: ser utrzeć z miękkim masłem - 250g, zapachem i wcześniej utartymi żółtkami z cukrem -400g. Masę wymieszać z piana ubita na sztywno z białek, przełożyć do dużego rondla i podgrzewać, mieszając, aż zacznie "pyrkać". Mąkę ziemniaczaną rozprowadzić mlekiem i dodać do sera, mieszając, mieszając, znów doprowadzić do "pyrkania".Zimne placki przełożyć masą serową. Wierzch i boki oblać polewą i posypać wiórkami kokosowymi. Schłodzić w lodówce.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z seremWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: