ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 10(z pieczeniem / smażeniem): 150 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegoschab 800 gramówśliwki suszone 200 gramówchrzan 1 łyżek deserowychczosnek 2 ząbkimasło 2 łyżek stołowychmajeranek 1 łyżek deserowychsól 1 łyżek deserowychpieprz 1 łyżek deserowychpapryka mielona 1 łyżek deserowychżelatyna 1 łyżek stołowychwino białe wytrawne 0,5 szklanekbulion 1,5 szklanekbrzoskwinie, puszka 1 sztukWykonanie:Łyżkę masła utrzeć z solą, majerankiem, pieprzem i rozdrobnionym czosnkiem. Zmrozić. W schabie wyciąć głębszą kieszeń i na przemian upychać po kawałku masła ziołowego i po śliwce. Otwór spiąć. Mięso z wierzchu natrzeć solą i oprószyć papryką. Piec 90 minut w 200 stopniach. W trakcie pieczenia skrapiać gorącą wodą. Wyjąć i ostudzić. Żelatynę namoczyć w winie. Gdy spęcznieje zalać gorącym bulionem, mieszając rozpuścić. Odrobinę wlać na półmisek. Za studzić. resztę masła utrzeć z chrzanem. Masą napełnić pozostałe śliwki. Plastry brzoskwiń ułożyć na galarecie. Na tym umieścić plastry schabu. Udekorować resztą brzoskwiń i śliwkami. Polać pozostałą galaretką i za studzić.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaWielkanocWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: