ßßß Cookit - przepis na Pieczony schab ze śliwkami

Pieczony schab ze śliwkami

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 8
(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
schab 1 kilogramów
śliwki suszone według uznania
smalec 4 łyżek stołowych
ziarenka jałowca według uznania
majeranek według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Umyte, osuszone mięso naciąć w kilku miejscach, wbijając do środka cienki nóż. W nacięcia włożyć śliwki lub morele. Na połowie rozgrzanego smalcu obsmażyć mięso ze wszystkich stron, oprószyć solą, pieprzem oraz majerankiem i rozkruszonymi ziarnami jałowca. Piec w brytfance, dodając resztę tłuszczu, w 180 stopniach ok. 1,5 godziny, od czasu do czasu polewając wodą, by mięso się nie wysuszyło. Przed podaniem schab pokroić w plastry.
Powstały podczas pieczenia sos można przecedzić i zagęścić śmietaną z odrobiną mąki.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Wielkanoc
Wigilia
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11887/Pieczony-schab-ze-sliwkami