ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoschab 1 kilogramówśliwki suszone według uznaniasmalec 4 łyżek stołowychziarenka jałowca według uznaniamajeranek według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone mięso naciąć w kilku miejscach, wbijając do środka cienki nóż. W nacięcia włożyć śliwki lub morele. Na połowie rozgrzanego smalcu obsmażyć mięso ze wszystkich stron, oprószyć solą, pieprzem oraz majerankiem i rozkruszonymi ziarnami jałowca. Piec w brytfance, dodając resztę tłuszczu, w 180 stopniach ok. 1,5 godziny, od czasu do czasu polewając wodą, by mięso się nie wysuszyło. Przed podaniem schab pokroić w plastry.Powstały podczas pieczenia sos można przecedzić i zagęścić śmietaną z odrobiną mąki.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaWielkanocWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: