ßßß Cookit - przepis na Schab z suszonymi śliwkami lub morelami

Schab z suszonymi śliwkami lub morelami

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
schab środkowy 1 kilogramów
śliwki suszone 200 gramów
majeranek według uznania
piwo 1 szklanek
sól według uznania
pieprz według uznania
smalec według uznania
Wykonanie:
Umyty, osuszony schab natrzeć solą, pieprzem oraz majerankiem. Nożem zrobić tunel w mięsie i napełnić go morelami lub śliwkami lub po połowie jednego i drugiego. Obsmażyć mięso, ze wszystkich stron, na rozgrzanym smalcu. Przełożyć do brytfanki, podlać wodą z piwem, przykryć i dusić do miękkości. Podawać z ryżem i duszonymi jabłkami. Można też podawać na zimno.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Wielkanoc
Wigilia
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/9934/Schab-z-suszonymi-sliwkami-lub-morelami