ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegoschab środkowy 1 kilogramówśliwki suszone 200 gramówmajeranek według uznaniapiwo 1 szklaneksól według uznaniapieprz według uznaniasmalec według uznaniaWykonanie:Umyty, osuszony schab natrzeć solą, pieprzem oraz majerankiem. Nożem zrobić tunel w mięsie i napełnić go morelami lub śliwkami lub po połowie jednego i drugiego. Obsmażyć mięso, ze wszystkich stron, na rozgrzanym smalcu. Przełożyć do brytfanki, podlać wodą z piwem, przykryć i dusić do miękkości. Podawać z ryżem i duszonymi jabłkami. Można też podawać na zimno.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaWielkanocWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: