Wykonanie
« Powrót

Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
schab środkowy 1 kilogramów
śliwki suszone 200 gramów
majeranek według uznania
piwo 1 szklanek
sól według uznania
pieprz według uznania
smalec według uznania
Wykonanie:
Umyty, osuszony
schab natrzeć
solą,
pieprzem oraz
majerankiem. Nożem zrobić tunel w
mięsie i napełnić go
morelami lub
śliwkami lub po połowie jednego i drugiego. Obsmażyć
mięso, ze wszystkich stron, na rozgrzanym
smalcu. Przełożyć do brytfanki, podlać
wodą z
piwem, przykryć i dusić do miękkości. Podawać z
ryżem i duszonymi
jabłkami. Można też podawać na zimno.
Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z
MięsaWielkanoc
Wigilia
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: