ßßß Cookit - przepis na Kaczka z brzoskwiniami

Kaczka z brzoskwiniami

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
kaczka 1 sztuk
brzoskwinie konserwowe 1 puszka
masło 4 łyżek stołowych
majeranek 1 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Umyta, osuszona kaczkę natrzeć z zewnątrz i w środku solą,pieprzem oraz majerankiem i odstawić na 2 godziny do lodówki. Do wnętrza kaczki włożyć kilka osączonych połówek brzoskwiń i zaszyć lub spiąć wykałaczkami. W brytfannie stopić połowę masła, wlać 3 łyżki wrzątku, włożyć kaczkę i posmarować pozostałym masłem. Piec 45 minut w 200 stopniach, pod przykryciem, a kolejne 45 minut piec bez przykrycia. Po porcjowaną kaczkę podawać udekorowana pozostałymi brzoskwiniami.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/12462/Kaczka-z-brzoskwiniami