ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegokaczka 1 sztukbrzoskwinie konserwowe 1 puszkamasło 4 łyżek stołowychmajeranek 1 łyżek stołowychpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Umyta, osuszona kaczkę natrzeć z zewnątrz i w środku solą,pieprzem oraz majerankiem i odstawić na 2 godziny do lodówki. Do wnętrza kaczki włożyć kilka osączonych połówek brzoskwiń i zaszyć lub spiąć wykałaczkami. W brytfannie stopić połowę masła, wlać 3 łyżki wrzątku, włożyć kaczkę i posmarować pozostałym masłem. Piec 45 minut w 200 stopniach, pod przykryciem, a kolejne 45 minut piec bez przykrycia. Po porcjowaną kaczkę podawać udekorowana pozostałymi brzoskwiniami.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: