Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
kaczka 1 sztuk
brzoskwinie konserwowe 1 puszka
masło 4 łyżek stołowych
majeranek 1 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Umyta, osuszona
kaczkę natrzeć z zewnątrz i w środku
solą,
pieprzem oraz
majerankiem i odstawić na 2 godziny do lodówki. Do wnętrza
kaczki włożyć kilka osączonych połówek
brzoskwiń i zaszyć lub spiąć wykałaczkami. W brytfannie stopić połowę
masła, wlać 3 łyżki wrzątku, włożyć
kaczkę i posmarować pozostałym
masłem. Piec 45 minut w 200 stopniach, pod przykryciem, a kolejne 45 minut piec bez przykrycia. Po porcjowaną
kaczkę podawać udekorowana pozostałymi
brzoskwiniami.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: