ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 180 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegokaczka 1 sztukjabłko kwaskowate 1000 gramówwino czerwone 2 szklanekmasło 2 łyżek stołowychcukier 1 łyżek stołowychestragon według uznaniamajeranek według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Kaczkę umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem i natrzeć przyprawami. Do środka włożyć 2 obrane i pokrojone w cząstki jabłka. Ułożyć w wysmarowanej tłuszczem brytfannie, podlać winem i wstawić do piekarnika. Piec 60 minut w 180 stopniach, często polewając wytwarzającym się sosem. Teraz piec jeszcze 60 minut w 200 stopniach. Obrać resztę jabłek i pokroić w cząstki. Na patelni rozgrzać masło, dodać cukier, wrzucić jabłka i smażyć na złocisty kolor. Upieczoną kaczkę podzielić na 6 części, ułożyć razem z jabłkami upieczonymi w jej wnętrzu na półmisku i obłożyć smażonymi jabłkami.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z MięsaKomentarze:Autor: olaData: 2009-12-04jest pyszna:)Autor: grazyna55Data: 2009-02-22zrobilam wg. przeoisu kurczaka pycha grazkaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: