Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 180 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
kaczka 1 sztuk
jabłko kwaskowate 1000 gramów
wino czerwone 2 szklanek
masło 2 łyżek stołowych
cukier 1 łyżek stołowych
estragon według uznania
majeranek według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:
Kaczkę umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem i natrzeć przyprawami. Do środka włożyć 2 obrane i pokrojone w cząstki
jabłka. Ułożyć w wysmarowanej tłuszczem brytfannie, podlać
winem i wstawić do piekarnika. Piec 60 minut w 180 stopniach, często polewając wytwarzającym się sosem. Teraz piec jeszcze 60 minut w 200 stopniach. Obrać resztę
jabłek i pokroić w cząstki. Na patelni rozgrzać
masło, dodać
cukier, wrzucić
jabłka i smażyć na złocisty kolor. Upieczoną
kaczkę podzielić na 6 części, ułożyć razem z
jabłkami upieczonymi w jej wnętrzu na półmisku i obłożyć smażonymi
jabłkami.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z
MięsaKomentarze:Autor: olaData: 2009-12-04jest pyszna:)Autor: grazyna55Data: 2009-02-22zrobilam wg. przeoisu
kurczaka pycha grazkaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: