Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 9(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
matiasy 1 kilogramów
pieprz 1 łyżek deserowych
papryka mielona ostra 1 łyżek deserowych
koncentrat pomidorowy 2,5 łyżek stołowych
rodzynki 2 łyżek stołowych
cebula 2 sztuk
olej według uznania
ocet 1 szklanek
cukier 1 łyżek stołowych
pieprz 5 ziarna
ziele angielskie 5 ziarna
liść laurowy 2 sztukWykonanie:Opłukane
śledzie pokroić tak, aby z każdego płata powstały 2 filety.Zalewa: do rondla wlać
ocet, 2 szklanki
wody, dodać łyżkę
cukru, ziarenka
pieprzu oraz ziela oraz
listki laurowe i zagotować.Przestudzona zalewą zalać filety i odstawić na kilka godzin. Gdy zbieleją, wyjąć, osuszyć, oprószyć
pieprzem oraz
papryką. Oczyszczona
cebule pokroić w piórka i zeszklić na
oleju. Dodać
koncentrat pomidorowy, 2 łyżki
wody oraz
rodzynki. Mieszając, dusić razem 6 minut.
Cebulowy farsz nakładać na filety, zwinąć w ruloniki, spiąć wykałaczkami i ułożyć ciasno w salaterce. Chłodzić 2,5 godziny. przechowywać zalane
olejem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: