ßßß Cookit - przepis na Śledzie po kaszubsku

Śledzie po kaszubsku

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 9
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
matiasy 1 kilogramów
pieprz 1 łyżek deserowych
papryka mielona ostra 1 łyżek deserowych
koncentrat pomidorowy 2,5 łyżek stołowych
rodzynki 2 łyżek stołowych
cebula 2 sztuk
olej według uznania
ocet 1 szklanek
cukier 1 łyżek stołowych
pieprz 5 ziarna
ziele angielskie 5 ziarna
liść laurowy 2 sztuk
Wykonanie:
Opłukane śledzie pokroić tak, aby z każdego płata powstały 2 filety.
Zalewa: do rondla wlać ocet, 2 szklanki wody, dodać łyżkę cukru, ziarenka pieprzu oraz ziela oraz listki laurowe i zagotować.
Przestudzona zalewą zalać filety i odstawić na kilka godzin. Gdy zbieleją, wyjąć, osuszyć, oprószyć pieprzem oraz papryką. Oczyszczona cebule pokroić w piórka i zeszklić na oleju. Dodać koncentrat pomidorowy, 2 łyżki wody oraz rodzynki. Mieszając, dusić razem 6 minut. Cebulowy farsz nakładać na filety, zwinąć w ruloniki, spiąć wykałaczkami i ułożyć ciasno w salaterce. Chłodzić 2,5 godziny. przechowywać zalane olejem.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Ryb
Wigilia
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11188/Sledzie-po-kaszubsku