ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 9(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomatiasy 1 kilogramówpieprz 1 łyżek deserowychpapryka mielona ostra 1 łyżek deserowychkoncentrat pomidorowy 2,5 łyżek stołowychrodzynki 2 łyżek stołowychcebula 2 sztukolej według uznaniaocet 1 szklanekcukier 1 łyżek stołowychpieprz 5 ziarnaziele angielskie 5 ziarnaliść laurowy 2 sztukWykonanie:Opłukane śledzie pokroić tak, aby z każdego płata powstały 2 filety.Zalewa: do rondla wlać ocet, 2 szklanki wody, dodać łyżkę cukru, ziarenka pieprzu oraz ziela oraz listki laurowe i zagotować.Przestudzona zalewą zalać filety i odstawić na kilka godzin. Gdy zbieleją, wyjąć, osuszyć, oprószyć pieprzem oraz papryką. Oczyszczona cebule pokroić w piórka i zeszklić na oleju. Dodać koncentrat pomidorowy, 2 łyżki wody oraz rodzynki. Mieszając, dusić razem 6 minut. Cebulowy farsz nakładać na filety, zwinąć w ruloniki, spiąć wykałaczkami i ułożyć ciasno w salaterce. Chłodzić 2,5 godziny. przechowywać zalane olejem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: