ßßß Cookit - przepis na Ciasto ze szpinakiem

Ciasto ze szpinakiem

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
ciasto francuskie 500 gramów
szpinak 500 gramów
cebula 1 sztuk
ser ricotta 400 gramów
mleko 0.5 szklanek
parmezan starty 100 gramów
jajko 6 sztuk
olej 1.5 łyżek stołowych
vegeta 1 łyżek stołowych
pieprz według uznania
Wykonanie:
Ciasto i szpinak rozmrozić. Cebulę pokroić w drobną kostkę. Rozdrobniony ser połączyć z 100ml mleka, dodać szpinak, cebulę i parmezan, doprawić jarzynką i pieprzem. Połowę ciasta rozwałkować i wyłożyć do tortownicy wysmarowanej olejem. Uformować brzeg. Na cieście rozłożyć masę. Łyżką zrobić w masie 6 wgłębień, do każdego wbić jajko. Pozostałe ciasto rozwałkować i ułożyć na masie. Ciasto posmarować resztą mleka i nakłuć widelcem. Piec ok. 40 minut w 200 stopniach. Podawać z barszczykiem.
Uwagi:
ciasta francuskie i szpinak mrożone
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/3637/Ciasto-ze-szpinakiem