ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegociasto francuskie 500 gramówszpinak 500 gramówcebula 1 sztukser ricotta 400 gramówmleko 0.5 szklanekparmezan starty 100 gramówjajko 6 sztukolej 1.5 łyżek stołowychvegeta 1 łyżek stołowychpieprz według uznaniaWykonanie:Ciasto i szpinak rozmrozić. Cebulę pokroić w drobną kostkę. Rozdrobniony ser połączyć z 100ml mleka, dodać szpinak, cebulę i parmezan, doprawić jarzynką i pieprzem. Połowę ciasta rozwałkować i wyłożyć do tortownicy wysmarowanej olejem. Uformować brzeg. Na cieście rozłożyć masę. Łyżką zrobić w masie 6 wgłębień, do każdego wbić jajko. Pozostałe ciasto rozwałkować i ułożyć na masie. Ciasto posmarować resztą mleka i nakłuć widelcem. Piec ok. 40 minut w 200 stopniach. Podawać z barszczykiem.Uwagi:ciasta francuskie i szpinak mrożoneAutor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: