Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
ciasto francuskie 500 gramów
szpinak 500 gramów
cebula 1 sztuk
ser ricotta 400 gramów
mleko 0.5 szklanek
parmezan starty 100 gramów
jajko 6 sztuk
olej 1.5 łyżek stołowych
vegeta 1 łyżek stołowych
pieprz według uznaniaWykonanie:Ciasto i
szpinak rozmrozić.
Cebulę pokroić w drobną kostkę. Rozdrobniony
ser połączyć z 100ml
mleka, dodać
szpinak,
cebulę i
parmezan, doprawić jarzynką i
pieprzem. Połowę ciasta rozwałkować i wyłożyć do tortownicy wysmarowanej
olejem. Uformować brzeg. Na cieście rozłożyć masę. Łyżką zrobić w
masie 6 wgłębień, do każdego wbić
jajko. Pozostałe ciasto rozwałkować i ułożyć na
masie. Ciasto posmarować resztą
mleka i nakłuć widelcem. Piec ok. 40 minut w 200 stopniach. Podawać z barszczykiem.Uwagi:
ciasta francuskie i
szpinak mrożoneAutor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: