ßßß
Składniki:
Opakowanie ciasta francuskiegoOpakowanie mrożonego szpinaku liściastego100g fety140g suszonych pomidorów w olejuJajkoCebulaCzosnekSól, pieprzNa patelni podsmażamy cebule pokrojoną w talarki. Po chwili dorzucamy drobno posiekany czosnek. Kiedy cebulka się nieco zarumieni wrzucamy szpinak. Suszone pomidory kroimy w paski, a fetę rozdrabniamy. Dorzucamy do szpinaku i mieszamy. Możemy doprawić według gustu solą i pieprzem, choć z solą trzeba uważać ze względu na słoną fetę. Farsz ściągamy z gazu i dorzucamy jajko. Ciastem francuskim wykładamy formę do tarty i przekładamy na nią ciepły farsz. Z wierzchu układamy kratkę z ciasta które nam zostało. Wstawiamy do piekarnika na około 15 minut na 200 stopni Celsjusza ( chyba, że instrukcja na cieście francuskim mówi inaczej). Obserwujemy wierzch ciasta, kiedy się zarumieni wyjmujemy. Zajadamy koniecznie na ciepło!






