Wykonanie

Propozycja na szybki, zdrowy obiad. Szczególnie ucieszy fanów
szpinaku, bo zapraszam dzisiaj na placuszki
szpinakowe. Przygotowuje się je błyskawicznie. Smaczne na ciepło i na zimno. Do ich przygotowania wykorzystałam
mrożony szpinak, który zawsze dyżuruje w mojej zamrażarce.

Składniki na 2 osoby :1 szklanka
mąki orkiszowej150 g
mrożonego szpinaku0,75 szklanki
mleka2 duże
jajka2 łyżki startego
parmezanu1 ząbek
czosnkusól,
pieprz, gałka muszkatałowa
olej lub
masło gheeWykonanie:rozmrozić
szpinak. Odsączyć na sitku
mąkę połączyć z
mlekiem,
jajkami,
parmezanem i rozdrobnionym
czosnkiem. Doprawić
solą,
pieprzem i
gałką muszkatałową. Dodać
szpinak, wymieszać. Odstawić ciasto na 10 minutprzed wyłożeniem na patelnię raz jeszcze zamieszać i usmażyć na mocno rozgrzanym tłuszczu 8 placuszków. Podawać z surówką lub sosemŻYCZĘ SMACZNEGO!