ßßß Cookit - przepis na Indyk nadziewany mięsem i warzywami

Indyk nadziewany mięsem i warzywami

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 8
(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 3
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
pieprz według uznania
sól według uznania
masło według uznania
szynka w plastrach 3 sztuk
papryka czerwona 1 sztuk
czosnek 4 ząbki
cebula 2 sztuk
jabłko 1 sztuk
por 1 sztuk
pieczarka 5 sztuk
seler naciowy 2 łodyga
pietruszka 2 sztuk
marchew 2 sztuk
wieprzowina 25 dekagramów
wołowina 25 dekagramów
indyk 1 sztuk
Wykonanie:
Indyka posolić i natrzeć pieprzem. Warzywa obrać i bardzo starannie umyć .Mięso oraz warzywa posolić . Indyka wypełnić wszystkimi składnikami (w całości) i zaszyć , ułożyć na wysmarowanej masłem blasze, obłożyć kawałkami masła i piec, co jakiś czas polewając powstałym sosem. Po upieczeniu usunąć nitkę , którą zaszyty był indyk, wyjąć nadzienie i ułożyć na półmisku wokół indyka. Podawać z borówkami lub owocami z kompotu.
Potrawy z Mięsa
Komentarze:
Autor: Tula
Data: 2010-04-02
niezły przepis, ciekawe opcje wykonania :)
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/3276/Indyk-nadziewany-miesem-i-warzywami