ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegopieprz według uznaniasól według uznaniamasło według uznaniaszynka w plastrach 3 sztukpapryka czerwona 1 sztukczosnek 4 ząbkicebula 2 sztukjabłko 1 sztukpor 1 sztukpieczarka 5 sztukseler naciowy 2 łodygapietruszka 2 sztukmarchew 2 sztukwieprzowina 25 dekagramówwołowina 25 dekagramówindyk 1 sztukWykonanie:Indyka posolić i natrzeć pieprzem. Warzywa obrać i bardzo starannie umyć .Mięso oraz warzywa posolić . Indyka wypełnić wszystkimi składnikami (w całości) i zaszyć , ułożyć na wysmarowanej masłem blasze, obłożyć kawałkami masła i piec, co jakiś czas polewając powstałym sosem. Po upieczeniu usunąć nitkę , którą zaszyty był indyk, wyjąć nadzienie i ułożyć na półmisku wokół indyka. Podawać z borówkami lub owocami z kompotu.Potrawy z MięsaKomentarze:Autor: TulaData: 2010-04-02niezły przepis, ciekawe opcje wykonania :)Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: