Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
pieprz według uznania
sól według uznania
masło według uznania
szynka w plastrach 3 sztuk
papryka czerwona 1 sztuk
czosnek 4 ząbki
cebula 2 sztuk
jabłko 1 sztuk
por 1 sztuk
pieczarka 5 sztuk
seler naciowy 2 łodyga
pietruszka 2 sztuk
marchew 2 sztuk
wieprzowina 25 dekagramów
wołowina 25 dekagramów
indyk 1 sztukWykonanie:
Indyka posolić i natrzeć
pieprzem. Warzywa obrać i bardzo starannie umyć .
Mięso oraz warzywa posolić .
Indyka wypełnić wszystkimi składnikami (w całości) i zaszyć , ułożyć na wysmarowanej
masłem blasze, obłożyć kawałkami
masła i piec, co jakiś czas polewając powstałym sosem. Po upieczeniu usunąć nitkę , którą zaszyty był
indyk, wyjąć nadzienie i ułożyć na półmisku wokół
indyka. Podawać z
borówkami lub
owocami z kompotu.Potrawy z
MięsaKomentarze:Autor: TulaData: 2010-04-02niezły przepis, ciekawe opcje wykonania :)Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: