ßßß Cookit - przepis na Wieprzowina z majerankiem i jabłkami

Wieprzowina z majerankiem i jabłkami

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 2
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
wieprzowina 700 gramów
cebula 4 sztuk
czosnek 4 ząbki
olej 5 łyżek stołowych
majeranek 2 łyżek stołowych
jabłka kwaśne 3 sztuk
masło 3 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznania
Wykonanie:
Mięso umyć, osączyć i pokroić w plastry, zawinąć w folię i delikatnie zbić drewnianym tłuczkiem, a następnie pokroić w paski, oprószyć majerankiem i natrzeć rozdrobnionym czosnkiem.
Oczyszczoną cebulę drobno posiekać i razem z mięsem obsmażyć na gorącym oleju. Mieszając doprawić solą i pieprzem. Dusić 0k. 15 minut pod przykryciem.
Jabłka umyć, usunąć gniazda i pokroić w plastry. Chwilę smażyć na maśle i posolić do smaku.
Wieprzowinę podawać z jabłkami i małymi kopytkami.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/4736/Wieprzowina-z-majerankiem-i-jablkami