ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 2Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegowieprzowina 700 gramówcebula 4 sztukczosnek 4 ząbkiolej 5 łyżek stołowychmajeranek 2 łyżek stołowychjabłka kwaśne 3 sztukmasło 3 łyżek stołowychsól według uznaniapieprz według uznaniaWykonanie:Mięso umyć, osączyć i pokroić w plastry, zawinąć w folię i delikatnie zbić drewnianym tłuczkiem, a następnie pokroić w paski, oprószyć majerankiem i natrzeć rozdrobnionym czosnkiem.Oczyszczoną cebulę drobno posiekać i razem z mięsem obsmażyć na gorącym oleju. Mieszając doprawić solą i pieprzem. Dusić 0k. 15 minut pod przykryciem.Jabłka umyć, usunąć gniazda i pokroić w plastry. Chwilę smażyć na maśle i posolić do smaku.Wieprzowinę podawać z jabłkami i małymi kopytkami.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: