Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 2Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
wieprzowina 700 gramów
cebula 4 sztuk
czosnek 4 ząbki
olej 5 łyżek stołowych
majeranek 2 łyżek stołowych
jabłka kwaśne 3 sztuk
masło 3 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:
Mięso umyć, osączyć i pokroić w plastry, zawinąć w folię i delikatnie zbić drewnianym tłuczkiem, a następnie pokroić w paski, oprószyć
majerankiem i natrzeć rozdrobnionym
czosnkiem.Oczyszczoną
cebulę drobno posiekać i razem z
mięsem obsmażyć na gorącym
oleju. Mieszając doprawić
solą i
pieprzem. Dusić 0k. 15 minut pod przykryciem.
Jabłka umyć, usunąć gniazda i pokroić w plastry. Chwilę smażyć na
maśle i posolić do smaku.
Wieprzowinę podawać z
jabłkami i małymi kopytkami.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: