ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegosłonina 500 gramówjabłko 1 sztukczosnek 1 ząbkicebula 1 sztukmajeranek według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Pokrojona w kostkę słoninę smażyć w rondlu na średnim ogniu, aż tłuszcz się wytopi, a skwarki staną się złotobrązowe. Pod koniec smażenia dodać pokrojone drobno duże winne jabłko, czosnek i cebulę. Przyprawić do smaku majerankiem, pieprzem oraz solą.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!InneKuchnia PolskaPotrawy z MięsaKomentarze:Autor: guniaData: 2010-07-28Bardzo dobry smalczyk. Wczoraj robiłam. Mężowi smakował. Polecam!Autor: TosiekData: 2010-07-26Chyba zrobię taki smalczyk tylko bez jabłka. Pzdr autorkę przepisu!Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: