Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 14(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 300 gramów
cukier 125 gramów
cukier 4 łyżek stołowych
proszek do pieczenia 0,5 łyżek deserowych
sól 1 szczypta
laska wanilii 1 sztuk
jajka 1 sztuk
masło 125 gramów
budyń migdałowy 1 sztuk
mleko 400 mililitrów
wiśnie 750 gramów
śmietana - bita według uznania
cukier puder według uznanialistki
melisy według uznaniaWykonanie:Z
maki, 125g
cukru,
proszku do pieczenia,
soli, miąższu
wanilii,
jajka oraz miękkiego
masła wyrobić kruszonkę. 2/3 kruszonki wyłożyć do średniej tortownicy, wyścielonej papierem do pieczenia, docisnąć lekko ręką. Z 2 łyżkami
mleka i 2 łyżkami
cukru rozmieszać
budyń. Pozostałe
mleko zagotować i ugotować
budyń i wylać na ciasto, wygładzić. Na wierzchu ułożyć, oczyszczone, wydrolowane
wiśnie.
Owoce posypać równomiernie 2 łyżkami
cukru. Na wierzchu ciasta rozdrobnić pozostałą kruszonkę. Piec 40 minut w 190 stopniach, wystudzić. Przed podaniem posypać obficie
cukrem pudrem. Na wierzchu ozdobić kleksami z
bitej śmietany, a na każdym ułożyć
wiśnie oraz świeże listki
melisy.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: