ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 7(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoryby słodkowodne 2,5 kilogramówwłoszczyzna 1 sztukmasło 2 łyżek stołowychbułka tarta 2 łyżek stołowychcebula 2 sztukjajka 1 sztuknatka pietruszki według uznaniagoździki według uznanialiść laurowy 1 sztukziele angielskie 2 ziarnapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Sprawione ryby wy filetować. Ogony, głowy oraz płetwy zalać 2 litrami wody. Dodać oczyszczona, pokrojona włoszczyznę, listek laurowy, ziele angielskie, goździki, przyprawić do smaku solą oraz pieprzem i gotować na małym ogniu 40 minut.Zmielić mięso ryb i wymieszać z jajkiem, posiekaną, zeszklona na maśle cebulą oraz bułką tartą i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Z masy formować malutkie pulpety, gotować w zupie 8 minut, ostrożnie wyjąć. Zupę przecedzić przez sito wyścielone gazą. Podawać z pulpetami i posiekaną natką pietruszki.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybWigiliaZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: