ßßß Cookit - przepis na Pulpety z ryby

Pulpety z ryby

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
sól według uznania
pieprz według uznania
liść laurowy 1 sztuk
ziele angielskie według uznania
natka pietruszki 1 łyżek stołowych
bułka tarta 2 łyżek stołowych
jajka 2 sztuk
masło 1 łyżek stołowych
włoszczyzna 1 sztuk
sandacz 1 kilogramów
Wykonanie:
Oczyszczoną włoszczyznę pokroić, zalać wodą , lekko posolić, dodać listek laurowy oraz kilka ziarenek ziela angielskiego i gotować i do miękkości. Do zmielonego mięsa rybnego, dodać masło, bułkę tartą, jajka oraz przyprawy i wyrobić na gładką masę. Z masy uformować pulpety. Wkładać je do wywaru i gotować 10 minut. Wyjmować łyżką cedzakową.
Uwagi:
Pulpety rybne można też ugotować w bulionie warzywnym z kostki, wtedy będzie szybciej.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Ryb
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10525/Pulpety-z-ryby