ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegosól według uznaniapieprz według uznanialiść laurowy 1 sztukziele angielskie według uznanianatka pietruszki 1 łyżek stołowychbułka tarta 2 łyżek stołowychjajka 2 sztukmasło 1 łyżek stołowychwłoszczyzna 1 sztuksandacz 1 kilogramówWykonanie:Oczyszczoną włoszczyznę pokroić, zalać wodą , lekko posolić, dodać listek laurowy oraz kilka ziarenek ziela angielskiego i gotować i do miękkości. Do zmielonego mięsa rybnego, dodać masło, bułkę tartą, jajka oraz przyprawy i wyrobić na gładką masę. Z masy uformować pulpety. Wkładać je do wywaru i gotować 10 minut. Wyjmować łyżką cedzakową.Uwagi:Pulpety rybne można też ugotować w bulionie warzywnym z kostki, wtedy będzie szybciej.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: