ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 180 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegokurczak 1 sztukbrzoskwinie 1 puszkabanany 4 sztukjabłka 2 sztukpłatki migdałów 100 gramówrodzynki 4 łyżek stołowychmasło według uznaniacukier według uznaniaolej 4 łyżek stołowychmiód 1 łyżek stołowychsok z cytryny 0,5 sztukpieprz według uznaniaCynamon według uznaniaWykonanie:Kurczaka dokładnie myjemy pod bieżącą wodą i osuszamy papierowym ręcznikiem, a następnie smarujemy olejem wymieszanym z miodem i sokiem wyciśniętym z połowy cytryny. Posypujemy przyprawami i na kilka godzin (lub 30-60 min.) wstawiamy do lodówki, aby mięso przeszło ich smakiem i zapachem. Pieczemy ok. 1,5 godz.Płatki migdałów rumienimy lekko na maśle, posypujemy odrobiną cukru, a następnie dodajemy jabłka pokrojone w ósemki i rodzynki, lekko podsuszamy i wstawiamy do ciepłego piekarnika, aby nie wystygły. Podsmażamy ćwiartki osączonych z syropu brzoskwiń, a na końcu pokrojone wzdłuż obrane banany.Upieczonego kurczaka dzielimy na 4 części, układamy na półmisku, obkładamy owocami i posypujemy płatkami migdałów.Autor: amr5Zobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: