Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
sałata lodowa 1 sztuk
ser mini-mozzarelli Lovilio 1 sztuk
pomidorki koktajlowe według uznania
oliwki czarne według uznania
cebula dymka 2 sztuk
czosnek 1 ząbki
oliwa z oliwek z
oregano Primadonna 40 mililitrów
sok z cytryny 0,5 sztuk
sól według uznania
pieprz według uznania
cukier według uznaniaWykonanie:
Sałatę obrać z wierzchnich liści, opłukać, osączyć i pokroić na mniejsze kawałki. Oczyszczona
cebule pokroić w talarki. Umyte
pomidorki pokroić na ćwiartki, a kulki
sera oraz
oliwki odsączyć z zalewy. Na dnie każdej miseczki ułożyć kawałki
salaty, na nich położyć ćwiartki
pomidorów, kulki
sera,
oliwki i posypać
cebulą.Sos: rozpuścić
sól i
cukier w
soku z cytryny, dodać roztarty
czosnek,
oliwę i wymieszać.Sosem polać
sałatkę bezpośrednio przed podaniem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia WłoskaPotrawy z
seremSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: