ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegosałata lodowa 1 sztukser mini-mozzarelli Lovilio 1 sztukpomidorki koktajlowe według uznaniaoliwki czarne według uznaniacebula dymka 2 sztukczosnek 1 ząbkioliwa z oliwek z oregano Primadonna 40 mililitrówsok z cytryny 0,5 sztuksól według uznaniapieprz według uznaniacukier według uznaniaWykonanie:Sałatę obrać z wierzchnich liści, opłukać, osączyć i pokroić na mniejsze kawałki. Oczyszczona cebule pokroić w talarki. Umyte pomidorki pokroić na ćwiartki, a kulki sera oraz oliwki odsączyć z zalewy. Na dnie każdej miseczki ułożyć kawałki salaty, na nich położyć ćwiartki pomidorów, kulki sera, oliwki i posypać cebulą.Sos: rozpuścić sól i cukier w soku z cytryny, dodać roztarty czosnek, oliwę i wymieszać.Sosem polać sałatkę bezpośrednio przed podaniem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia WłoskaPotrawy z seremSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: