Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
makaron wstążki 1 porcja
oliwa według uznania
tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
pomidory krojone 1 puszka
cebula 1 sztuk
czosnek 2 ząbki
wino białe 50 mililitrów
parmezan według uznania
oliwki czarne według uznania
oregano według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczoną, pokrojoną
cebulę podsmażyć na
oliwie, dodać oczyszczony, pokrojony
czosnek. Mieszając, dolać
wina, dodać
tuńczyka oraz
pomidory(z dodatkami lub bez). Dusić 10 minut na małym ogniu. Doprawić do smaku
solą,
pieprzem oraz
oregano.
Makaron ugotować w/g przepisu na opakowaniu. Osączony polać sosem, posypać startym
parmezanem oraz pokrojonymi
oliwkami.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia WłoskaPotrawy z
MakaronemPotrawy z RybPotrawy z
seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: