ßßß Cookit - przepis na Hamburgery drobiowe

Hamburgery drobiowe

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
mięso mielone z indyka 500 gramów
bułka czerstwa 1 sztuk
rosół z kostki 0 . 5 szklanek
cebula 1 sztuk
pieczarka 4 sztuk
masło 2 łyżek stołowych
jajko 2 sztuk
koperek 2 łyżek stołowych
cytryna 0.5 sztuk
sól według uznania
pieprz według uznania
mąka 3 łyżek stołowych
bułka tarta 6 łyżek stołowych
sezam 4 łyżek stołowych
bułka 4 sztuk
warzywo według uznania
olej według uznania
Wykonanie:
Czerstwą bułkę namoczyć w rosole. Obraną cebulkę i oczyszczone pieczarki drobno posiekać, podsmażyć na maśle. do mięsa dodać odciśniętą bułkę, podsmażone pieczarki, jajka i posiekany koperek. Wyrobić, doprawiając sokiem z cytryny, solą oraz pieprzem. Wilgotnymi dłońmi uformować płaskie kotlety, oprószyć mąką i obtoczyć w tartej bułce wymieszanej z sezamem. Usmażyć z obu stron na oleju.
Bułki włożyć do piekarnika na 5 minut o temp. 200 stopni, przekroić. Do środka włożyć słupki warzyw oraz kotlety i polać keczupem.
Uwagi:
pokrojone w słupki warzywa świeże i konserwowe
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/3640/Hamburgery-drobiowe