Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
mięso mielone z
indyka 500 gramów
bułka czerstwa 1 sztukrosół z kostki 0 . 5 szklanek
cebula 1 sztuk
pieczarka 4 sztuk
masło 2 łyżek stołowych
jajko 2 sztuk
koperek 2 łyżek stołowych
cytryna 0.5 sztuk
sól według uznania
pieprz według uznania
mąka 3 łyżek stołowych
bułka tarta 6 łyżek stołowych
sezam 4 łyżek stołowych
bułka 4 sztukwarzywo według uznania
olej według uznaniaWykonanie:Czerstwą
bułkę namoczyć w rosole. Obraną
cebulkę i oczyszczone
pieczarki drobno posiekać, podsmażyć na
maśle. do
mięsa dodać odciśniętą
bułkę, podsmażone
pieczarki,
jajka i posiekany
koperek. Wyrobić, doprawiając
sokiem z cytryny,
solą oraz
pieprzem. Wilgotnymi dłońmi uformować płaskie kotlety, oprószyć
mąką i obtoczyć w
tartej bułce wymieszanej z
sezamem. Usmażyć z obu stron na
oleju.
Bułki włożyć do piekarnika na 5 minut o temp. 200 stopni, przekroić. Do środka włożyć słupki warzyw oraz kotlety i polać
keczupem.Uwagi:pokrojone w słupki warzywa świeże i konserwoweAutor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: