Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 20(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
polewa czekoladowa 1 ząbki
rum 100 mililitrów
wiórki kokosowe 20 dekagramów
mąka ziemniaczana 1 łyżek stołowych
białka 4 sztuk
masło 200 gramów
cukier puder 1 szklanek
budyń waniliowy 1 sztuk
ananasy w puszce 2 sztuk
cukier 6 łyżek stołowych
jajka 6 sztuk
mąka przenna 6 łyżek stołowychWykonanie:
Biszkopt:Oddzielić
żółtka od
białek,
białka ubić na sztywną pianę, dodać kolejno
żółtka,
cukier i
mąkę. Upiec
biszkopt w dużej blaszce.Krem:
Ananasy odsączyć z zalewy, pokroić w kostkę, na
syropie z
ananasów ugotować
budyń, wystudzić.
Masło utrzeć z 1/3 szklanki
cukru, dodać wystudzony
budyń.
Beza wiórkowa:
Białka ubić na sztywno, dodać resztę
cukru pudru wymieszanego z łyżką
mąki ziemniaczanej, a następnie
wiórki kokosowe.
Bezę piec w średnio nagrzanym piekarniku przez 15 min.Przełożenie:
biszkopt, krem,
beza.Ciasto polać
polewą czekoladową.Uwagi:Wszystkie produkty masy ananasowej muszą
mieć jednakową temperaturę, inaczej się "zważą".Autor: renataliwZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKomentarze:Autor:
Kasia i TomekData: 2009-04-30Oddam nerke za kawalek tego ciasta!Autor: renataliwData: 2009-04-24
Biszkopt należy nasączyć
rumem rozcieńczonym w 1/2 szklanki przegotowanej
wodyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: