ßßß Cookit - przepis na Ciasto Pina colada

Ciasto Pina colada

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 20
(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 3
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
polewa czekoladowa 1 ząbki
rum 100 mililitrów
wiórki kokosowe 20 dekagramów
mąka ziemniaczana 1 łyżek stołowych
białka 4 sztuk
masło 200 gramów
cukier puder 1 szklanek
budyń waniliowy 1 sztuk
ananasy w puszce 2 sztuk
cukier 6 łyżek stołowych
jajka 6 sztuk
mąka przenna 6 łyżek stołowych
Wykonanie:
Biszkopt:
Oddzielić żółtka od białek, białka ubić na sztywną pianę, dodać kolejno żółtka, cukier i mąkę. Upiec biszkopt w dużej blaszce.
Krem:
Ananasy odsączyć z zalewy, pokroić w kostkę, na syropie z ananasów ugotować budyń, wystudzić. Masło utrzeć z 1/3 szklanki cukru, dodać wystudzony budyń.
Beza wiórkowa:
Białka ubić na sztywno, dodać resztę cukru pudru wymieszanego z łyżką mąki ziemniaczanej, a następnie wiórki kokosowe. Bezę piec w średnio nagrzanym piekarniku przez 15 min.
Przełożenie: biszkopt, krem, beza.
Ciasto polać polewą czekoladową.
Uwagi:
Wszystkie produkty masy ananasowej muszą mieć jednakową temperaturę, inaczej się "zważą".
Autor: renataliw
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Komentarze:
Autor: Kasia i Tomek
Data: 2009-04-30
Oddam nerke za kawalek tego ciasta!
Autor: renataliw
Data: 2009-04-24
Biszkopt należy nasączyć rumem rozcieńczonym w 1/2 szklanki przegotowanej wody
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/7960/Ciasto-Pina-colada