ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegobakłażany 4 sztukoliwa 0,25 szklanekcebula 2 sztukczosnek 3 ząbkipapryka 2 sztukpomidory 3 sztukpasta pomidorowa 2 łyżek stołowychpapryka mielona słodka 0,5 łyżek deserowychziele angielskie mielone 1 szczyptacukier 1 łyżek stołowychnatka pietruszki 3 łyżek stołowychpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone bakłażany mocno naciac wzdłuż, nie obierać. Wkladac je porcjami na rozgrzana oliwę i smażyć 5 minut na małym ogniu, obracając 2-3 razy. przełożyć na talerz. Na pozostałej oliwie podsmażyć posiekane cebule i czosnek, dodać pokrojoną paprykę i smażyć powoli 5 minut. Dodać sparzony, obrany pokrojony pomidor i pastę pomidorową. Mieszając, doprawić do smaku solą, papryką słodką oraz zielem angielskim i smażyć 3 minuty. Przygotowanym farszem nadziać bakłażany, wkładając go w nacięcia. Ułożyć w żaroodpornym naczyniu i obłożyć pozostałymi sparzonymi, obranymi ze skorki i posiekanymi pomidorami. Wlać szklankę wody, całość posypać cukrem i piec 45 minut w 180 stopniach. Przed podaniem posypać posiekaną natką.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Jarzyny i Pasztety weg.Kuchnia PolskaZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: