Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 110 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
pomarańcze 2 sztuk
cebula czerwona 4 sztuk
czosnek 3 ząbki
ziemniaki 650 gramów
udka kurczaka 4 sztuk
papryka mielona słodka 1 łyżek deserowych
papryka mielona ostra 1 łyżek deserowych
oliwa 2 łyżek stołowych
liść laurowy 4 sztuk
bulion warzywny 120 mililitrów
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Wyszorować
pomarańcze. Z jednej wycisnąć sok, a drugą podzielić na cząstki i przekroić każdą z nich na połowę. oczyszczoną
cebule pokroić na ósemki, a ząbki
czosnku na ćwiartki. Oczyszczone
ziemniaki przekroić na pół. Umyte każde udko przeciąć w stawie, oprószyć
sola oraz
pieprzem.Sos: do soku z
pomarańczy dodać obydwie
papryki mielone, trochę
soli oraz
oliwę i wymieszać.
Mięso przełożyć do brytfanny, wlać sos, dodać cząstki
pomarańczy,
cebule,
czosnek,
ziemniaki i
listki laurowe. Całość zalać
bulionem i delikatnie wymieszać. Piec 60 minut w 200 stopniach.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: