ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoliście różnych sałat 200 gramówkiełbasa biała gotowana 300 gramówser żółty 150 gramówpomidorki koktajlowe 6 sztukkiełki rzodkiewki 50 gramówoliwa 0,25 szklaneksok z cytryny 0,5 sztukmusztarda 1 łyżek stołowychczosnek 2 ząbkinatka pietruszki 1 ząbkibulion warzywny 0,25 szklanekpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Opłukane, osuszone liście sałaty porwać na kawałki. Pokroić kiełbasę w cienkie plasterki, a ser w słupki. Umyte pomidorki pokroić w ćwiartki.Sos: wymieszać oliwę z sokiem z cytryny, musztardą, posiekanym czosnkiem oraz natką, solą, pieprzem i bulionem.Połączyć pokrojony ser, kiełbasę oraz liście sałaty i polać sosem. Wymieszać, posypać kiełkami i przybrać pomidorkami.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaPotrawy z seremSałatkiWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: