Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoliście różnych
sałat 200 gramów
kiełbasa biała gotowana 300 gramów
ser żółty 150 gramów
pomidorki koktajlowe 6 sztuk
kiełki rzodkiewki 50 gramów
oliwa 0,25 szklanek
sok z cytryny 0,5 sztuk
musztarda 1 łyżek stołowych
czosnek 2 ząbki
natka pietruszki 1 ząbki
bulion warzywny 0,25 szklanek
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Opłukane, osuszone liście
sałaty porwać na kawałki. Pokroić
kiełbasę w cienkie plasterki, a
ser w słupki. Umyte
pomidorki pokroić w ćwiartki.Sos: wymieszać
oliwę z
sokiem z cytryny,
musztardą, posiekanym
czosnkiem oraz
natką,
solą,
pieprzem i
bulionem.Połączyć pokrojony
ser,
kiełbasę oraz liście
sałaty i polać sosem. Wymieszać, posypać
kiełkami i przybrać
pomidorkami.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaPotrawy z
seremSałatkiWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: