Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
kiełki mieszane 1 porcjaliscie
sałaty według uznania
rzodkiewki 0,5 pęczek
ser żółty 150 gramówpodpłomyki słone 1 porcja
oliwa 0,5 szklanek
musztarda 1 łyżek stołowych
sok z cytryny 1 łyżek deserowych
cukier 1 szczypta
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Do słoiczka wlać
oliwę, dodać
musztardę oraz
sok z cytryny, doprawić
solą oraz
pieprzem i szczypta
cukru. Zakręcić i potrząsać tak długo, aż składniki dobrze się połączą.Oczyszczone, osuszone liście
sałaty porwać na mniejsze kawałki i przełożyć do miski. Oczyszczone
rzodkiewki pokroić na plasterki i dodać do
sałaty. Na tarce o dużych oczkach zetrzeć
ser.
Kiełki opłukać i osączyć. Połączyć wszystkie składniki sałatki oraz polać przygotowanym sosem i wymieszać.Podpłomyki układać na talerzach,
potem warstwę sałatki, przykryć kolejnym podpłomykiem i ponownie warstwę sałatki.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
seremSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: