ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegokiełki mieszane 1 porcjaliscie sałaty według uznaniarzodkiewki 0,5 pęczekser żółty 150 gramówpodpłomyki słone 1 porcjaoliwa 0,5 szklanekmusztarda 1 łyżek stołowychsok z cytryny 1 łyżek deserowychcukier 1 szczyptapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Do słoiczka wlać oliwę, dodać musztardę oraz sok z cytryny, doprawić solą oraz pieprzem i szczypta cukru. Zakręcić i potrząsać tak długo, aż składniki dobrze się połączą.Oczyszczone, osuszone liście sałaty porwać na mniejsze kawałki i przełożyć do miski. Oczyszczone rzodkiewki pokroić na plasterki i dodać do sałaty. Na tarce o dużych oczkach zetrzeć ser. Kiełki opłukać i osączyć. Połączyć wszystkie składniki sałatki oraz polać przygotowanym sosem i wymieszać.Podpłomyki układać na talerzach, potem warstwę sałatki, przykryć kolejnym podpłomykiem i ponownie warstwę sałatki.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z seremSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: