ßßß Cookit - przepis na Ryba pieczona z warzywami

Ryba pieczona z warzywami

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 3
Składnik
Logo Ilość Czego
olej 4 łyżek stołowych
Karpia, szczupaka lub dorsza 6 porcja
posiekana cebula 1 szklanek
pieprz 3/4 łyżek deserowych
sól 3 łyżek deserowych
Pomidory (pokrojone w kostkę)2 sztuk
Mrożone warzywa 1/2 kilogramów
Ziemniaki (obrane, pokrojone w kostkę)3 sztuk
Cebula w plasterkach 2 sztuk
Ząbek czosnku (posiekany)1 sztuk
olej według uznania
Wykonanie:
1. Olej wlać do małej brytfanny, wstawić do rozgrzanego piekarnika 220st.C, rozgrzać.
2. Rybę posypać solą i pieprzem, włożyć na gorący olej w brytfannie.
3. Wstawić do mocno rozgrzanego piekarnika (220st.C), piec 10 minut.
4. Włożyć pomidory, warzywa, ziemniaki i cebulę, posypać czosnkiem. Przykryć i wstawić do piekarnika (180st.C) i piec 40 minut odkrywając pokrywkę podczas ostatnich 15 minut pieczenia.
Autor: pawlo1404
Zobacz inne przepisy użykownika!
Potrawy z Ryb
Wigilia
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/5673/Ryba-pieczona-z-warzywami