Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
olej 4 łyżek stołowych
Karpia,
szczupaka lub
dorsza 6 porcjaposiekana
cebula 1 szklanek
pieprz 3/4 łyżek deserowych
sól 3 łyżek deserowych
Pomidory (pokrojone w kostkę)2 sztuk
Mrożone warzywa 1/2 kilogramów
Ziemniaki (obrane, pokrojone w kostkę)3 sztuk
Cebula w plasterkach 2 sztukZąbek
czosnku (posiekany)1 sztuk
olej według uznaniaWykonanie:1.
Olej wlać do małej brytfanny, wstawić do rozgrzanego piekarnika 220st.C, rozgrzać.2.
Rybę posypać
solą i
pieprzem, włożyć na gorący
olej w brytfannie.3. Wstawić do mocno rozgrzanego piekarnika (220st.C), piec 10 minut.4. Włożyć
pomidory, warzywa,
ziemniaki i
cebulę, posypać
czosnkiem. Przykryć i wstawić do piekarnika (180st.C) i piec 40 minut odkrywając pokrywkę podczas ostatnich 15 minut pieczenia.Autor: pawlo1404Zobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z RybWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: