ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czegoolej 4 łyżek stołowychKarpia, szczupaka lub dorsza 6 porcjaposiekana cebula 1 szklanekpieprz 3/4 łyżek deserowychsól 3 łyżek deserowychPomidory (pokrojone w kostkę)2 sztukMrożone warzywa 1/2 kilogramówZiemniaki (obrane, pokrojone w kostkę)3 sztukCebula w plasterkach 2 sztukZąbek czosnku (posiekany)1 sztukolej według uznaniaWykonanie:1. Olej wlać do małej brytfanny, wstawić do rozgrzanego piekarnika 220st.C, rozgrzać.2. Rybę posypać solą i pieprzem, włożyć na gorący olej w brytfannie.3. Wstawić do mocno rozgrzanego piekarnika (220st.C), piec 10 minut.4. Włożyć pomidory, warzywa, ziemniaki i cebulę, posypać czosnkiem. Przykryć i wstawić do piekarnika (180st.C) i piec 40 minut odkrywając pokrywkę podczas ostatnich 15 minut pieczenia.Autor: pawlo1404Zobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z RybWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: