ßßß Cookit - przepis na Ryba po marynarsku

Ryba po marynarsku

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 3
(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 3
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
filet z dorsza 50 dekagramów
ziemniak 4 sztuk
marchew 1 sztuk
seler 0.5 sztuk
cebula 2 sztuk
śmietana 10 dekagramów
sok pomidorowy 0.5 szklanek
czosnek 1 ząbki
sok z cytryny według uznania
mąka według uznania
olej według uznania
natka pietruszki według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Filety rozmrozić, umyć, osuszyć w ściereczce, skropić sokiem z cytryny, posypać solą i pieprzem, obtoczyć w mące i obsmażyć na tłuszczu. Cebulę i ziemniaki pokroić w plastry, marchewkę i seler zetrzeć na tarce z dużymi otworami i wszystko podsmażyć na oleju. Wyłożyć jarzyny na żaroodporny półmisek, ułożyć porcje ryby, zalać śmietaną zmieszaną z sokiem pomidorowym, posypać posiekanym ząbkiem czosnku, doprawić solą i pieprzem. Piec około 20 minut w dobrze nagrzanym piekarniku. Przed podaniem posypać natką pietruszki.
Uwagi:
Możemy także użyć morszczuka.
Potrawy z Ryb
Komentarze:
Autor: kasia
Data: 2010-10-22
danie naprawde wysmienite, polecam:))
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/107/Ryba-po-marynarsku