Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 3(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
filet z dorsza 50 dekagramów
ziemniak 4 sztuk
marchew 1 sztuk
seler 0.5 sztuk
cebula 2 sztuk
śmietana 10 dekagramów
sok pomidorowy 0.5 szklanek
czosnek 1 ząbki
sok z cytryny według uznania
mąka według uznania
olej według uznania
natka pietruszki według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Filety rozmrozić, umyć, osuszyć w ściereczce, skropić
sokiem z cytryny, posypać
solą i
pieprzem, obtoczyć w
mące i obsmażyć na tłuszczu.
Cebulę i
ziemniaki pokroić w plastry,
marchewkę i
seler zetrzeć na tarce z dużymi otworami i wszystko podsmażyć na
oleju. Wyłożyć jarzyny na żaroodporny półmisek, ułożyć porcje
ryby, zalać
śmietaną zmieszaną z
sokiem pomidorowym, posypać posiekanym ząbkiem
czosnku, doprawić
solą i
pieprzem. Piec około 20 minut w dobrze nagrzanym piekarniku. Przed podaniem posypać
natką pietruszki.Uwagi:Możemy także użyć
morszczuka.Potrawy z RybKomentarze:Autor:
kasiaData: 2010-10-22danie naprawde wysmienite, polecam:))Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: