ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 20(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegomąka 300 gramówmargaryna 0,5 kostekcukier 50 gramówcukier waniliowy 10 gramówczekolada 100 gramówcukier 100 gramówmleko 2 łyżek stołowychśmietana słodka 3 łyżek stołowychorzech kokosowy według uznaniaWykonanie:Z mąki, margaryny, 50g cukru, cukru waniliowego i jajka wyrobić na stolnicy ciasto. Wstawić do lodówki na ok. 1h. Ciasto rozwałkowywać partiami na grubość 3 mm i wykrawać foremką spore serca. Układać je na blasze wyścielonej papierem do pieczenia i wstawić do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i piec na złoty kolor.Czekoladę pokruszyć, dodać mleko, śmietankę i 100g cukru. Ogrzewać w rondlu wstawionym do większego naczynia z gotującą się wodą i stale mieszać, aż utworzy się jednolita gęsta masa. Smarować nią ostudzone serca, wyrównując powierzchnię nożem maczanym w gorącej wodzie.Z orzecha kokosowego wyskrobać nożem lub ostrą łyżeczką biały miąższ i drobno posiekać. Posypać nim ciasteczka zanim polewa zastygnie.Uwagi:Do dekoracji można też użyć gotowych wiórek kokosowych.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: