Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 20(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 300 gramów
margaryna 0,5 kostek
cukier 50 gramów
cukier waniliowy 10 gramów
czekolada 100 gramów
cukier 100 gramów
mleko 2 łyżek stołowych
śmietana słodka 3 łyżek stołowych
orzech kokosowy według uznaniaWykonanie:Z
mąki,
margaryny, 50g
cukru,
cukru waniliowego i
jajka wyrobić na stolnicy ciasto. Wstawić do lodówki na ok. 1h. Ciasto rozwałkowywać partiami na grubość 3 mm i wykrawać foremką spore
serca. Układać je na blasze wyścielonej papierem do pieczenia i wstawić do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i piec na złoty kolor.
Czekoladę pokruszyć, dodać
mleko,
śmietankę i 100g
cukru. Ogrzewać w rondlu wstawionym do większego naczynia z gotującą się
wodą i stale mieszać, aż utworzy się jednolita gęsta masa. Smarować nią ostudzone
serca, wyrównując powierzchnię nożem maczanym w gorącej wodzie.Z
orzecha kokosowego wyskrobać nożem lub ostrą łyżeczką biały miąższ i drobno posiekać. Posypać nim
ciasteczka zanim polewa zastygnie.Uwagi:Do dekoracji można też użyć gotowych wiórek
kokosowych.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: