ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 20(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoczekolada mleczna 300 gramówlikier migdałowy 1 łyżek stołowychcukier 200 gramówcukier waniliowy 1 sztukjajka 4 sztukmąka 250 gramówproszek do pieczenia 3 łyżek deserowychmleko 5 łyżek stołowychkulki marcepanowe 4 sztukmarcepany 4 sztukTłuszcz kokosowy 25 gramówmargaryna 250 gramówWykonanie:Posiekać 100g czekolady. Utrzeć miękką margarynę z cukrem i cukrem waniliowym, kolejno dodając jajka. Przesianą mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i na przemian z mlekiem i likierem dodawać do masy jajecznej. Całość wymieszać z posiekaną czekoladą. Wyłożyć połowę ciasta do natłuszczonej i posypanej mąka formy o pojemności 2 l. Przekroić 3 marcepany wzdłuż na pół i ułożyć na cieście. Pozostałą część ciasta wyłożyć na wierzch. Piec ok. 50 minut w 180 stopniach. Po wyjęciu z piekarnika, pozostawić ciasto jeszcze na 15 minut i wyjąć delikatnie z formy.200g czekolady posiekać razem z tłuszczem kokosowym lub masłem śmietankowym i rozpuścić w kąpieli wodnej. Pozostawić na 10 minut do przestudzenia i polać ciasto. Odstawić na 60 minut.Jednego marcepana pokroić na grube plastry, kulki marcepana przepołowić i ozdobić nimi ciasto.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: