Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 20(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
czekolada mleczna 300 gramów
likier migdałowy 1 łyżek stołowych
cukier 200 gramów
cukier waniliowy 1 sztuk
jajka 4 sztuk
mąka 250 gramów
proszek do pieczenia 3 łyżek deserowych
mleko 5 łyżek stołowychkulki marcepanowe 4 sztukmarcepany 4 sztukTłuszcz
kokosowy 25 gramów
margaryna 250 gramówWykonanie:Posiekać 100g
czekolady. Utrzeć
miękką margarynę z
cukrem i
cukrem waniliowym, kolejno dodając
jajka. Przesianą
mąkę wymieszać z
proszkiem do pieczenia i na przemian z
mlekiem i
likierem dodawać do masy jajecznej. Całość wymieszać z posiekaną
czekoladą. Wyłożyć połowę ciasta do natłuszczonej i posypanej
mąka formy o pojemności 2 l. Przekroić 3 marcepany wzdłuż na pół i ułożyć na cieście. Pozostałą część ciasta wyłożyć na wierzch. Piec ok. 50 minut w 180 stopniach. Po wyjęciu z piekarnika, pozostawić ciasto jeszcze na 15 minut i wyjąć delikatnie z formy.200g
czekolady posiekać razem z tłuszczem
kokosowym lub
masłem śmietankowym i rozpuścić w kąpieli
wodnej. Pozostawić na 10 minut do przestudzenia i polać ciasto. Odstawić na 60 minut.Jednego marcepana pokroić na grube plastry, kulki marcepana przepołowić i ozdobić nimi ciasto.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: