ßßß
Składniki:Ciasto:1/2 kostki margaryny400 g. mąki200 g cukru pudru3 łyżki śmietany 18 %1 żółtkoMasa:1/2 kostki margaryny250 ml. śmietany 18 %2 tabliczki czekolady mlecznej ( Każda po 100 g.)3 łyżki cukru3 łyżki wiórek kokosowych
Przygotowanie:Składniki na ciasto łączymy razem , wyrabiamy na jednolita masę. Zawijamy w folię spożywczą , chłodzimy w zamrażalce 20-30 min. Ciasto rozwałkowujemy na cienki placek , przekładamy do formy na tartę . Pieczemy 20-25 min w 180st.Margarynę ze śmietaną rozgrzewamy , dodajemy cukier i czekoladę , podgrzewamy na wolnym ogniu co chwila mieszając do całkowitego połączenia się składników.Masę wylewamy na ciasto , wierch posypujemy wiórkami kokosowymi. Odstawiamy do wystygnięcia a następnie wkładamy do lodówki na 3-4 h do zastygnięcia masy. Gotową kroimy jak pizzę lub w kostkę .SmacznegoPost navigation← Zdrowa i bardzo smaczna surówka która idealnie nadaje się do dań mięsnych lub ryb a nawet do pochrupania na kolację.Próbowała jej także Klaudia prowadząca bloga Koperek w kuchni i oceniła pozytywnie. Zapraszam :)test →