ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegomąka 300 gramówmargaryna 170 gramówcukier 100 gramówproszek do pieczenia 1 łyżek deserowychśmietana 2 łyżek stołowychżółtka 2 sztuktruskawki 400 gramówcukier puder według uznaniaWykonanie:Przesianą mąkę wymieszać, na stolnicy, z proszkiem do pieczenia i posiekać z miękką margaryną, dodać żółtka, cukier, śmietanę i szybko zagnieść ciasto. Zawinąć w folię i włożyć na 30 minut do lodówki. Formę do tarty wysmarować tłuszczem i oprószyć mąką. Ciasto rozwałkować na grubość ok. 1/2 cm (trochę ciasta odłozyć0 i wyłożyć nim formę. Nakłuć widelcem i wstawić na 10 minut do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Oczyszczone truskawki pokroić na ćwiartki. Na podpieczone ciasto rozłożyć 3/4 truskawek, a na nie pokruszyć w rękach pozostałe surowe ciasto. Piec jeszcze ok. 25 minut , aż ciasto się zrumieni. Na upieczonym cieście rozłożyć resztę truskawek i posypać cukrem pudrem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaKomentarze:Autor: arluniaData: 2009-06-07To wpaniałe połącznie upieczonych i świeżych truskawek. Jestem zachwycona!Autor: arluniaData: 2009-06-07To wpaniałe połącznie upieczonych i świeżych truskawek. Jestem zachwycona!Autor: arkuniaData: 2009-06-07Ta tarta jest wspaniała. Najpyszniejsze w niej jest połączenie upieczonych i świeżych truskawek.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: