Wykonanie
To ciasto należy do naszych ulubionych, smakuje każdemu z domowników. A wszystko za sprawą dodatku jakim są
jabłka. Szybkie wykonaniu, a przede wszystkim bardzo smaczne. Polecam.
Składniki:3 szklanki
mąki4
żółtka1
margaryna5 dag
cukru pudru1 mały
proszek do pieczenia1-2 łyżki
śmietanyWykonanie:Z podanych składników zarobić ciasto. Podzielić na dwie części. Jedną część zamrozić, a drugą rozwałkować i wyłożyć nim blaszkę. Na ciasto wyłożyć 10 średnich
jabłek startych na tarce o dużych oczkach.
Białka ubić na sztywną pianę utrwalić szklanką
cukru kryształu, oraz dodać
kisiel w proszku. Tak przygotowaną pianę wyłożyć na
jabłka, a następnie zetrzeć drugą połowę ciasta. Upiec. Przed podaniem posypać
cukrem pudrem.Smacznego!