ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegofilety z piersi kurczaka 4 sztukfeta 200 gramówoliwki czarne 5 łyżek stołowychpapryka czerwona 0,5 sztukbazylia posiekana 2 łyżek stołowycholiwa 5 łyżek stołowychcytryna 1 sztukczosnek 2 ząbkisól według uznaniapieprz według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone filety natrzeć solą. Z umytej cytryny otrzeć skórkę i wycisnąć sok, i wymieszać z oliwą, posmarować filety i odstawić do lodówki na 1h.Fetę wymieszać z pokrojoną w małą kostkę papryką oraz drobno posiekanymi oliwkami i bazylią. Doprawić pieprzem i rozdrobnionym czosnkiem.W każdym filecie naciąć długim nożem głęboką kieszeń, napełnić ją farszem i szczelnie spiąć wykałaczkami. Piec 30 minut, często skrapiając marynatą. W połowie pieczenia filety odwrócić.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaPotrawy z seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: