Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
filety z piersi kurczaka 4 sztuk
feta 200 gramów
oliwki czarne 5 łyżek stołowych
papryka czerwona 0,5 sztuk
bazylia posiekana 2 łyżek stołowych
oliwa 5 łyżek stołowych
cytryna 1 sztuk
czosnek 2 ząbki
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone filety natrzeć
solą. Z umytej
cytryny otrzeć skórkę i wycisnąć sok, i wymieszać z
oliwą, posmarować filety i odstawić do lodówki na 1h.
Fetę wymieszać z pokrojoną w małą kostkę
papryką oraz drobno posiekanymi
oliwkami i
bazylią. Doprawić
pieprzem i rozdrobnionym
czosnkiem.W każdym filecie naciąć długim nożem głęboką kieszeń, napełnić ją farszem i szczelnie spiąć wykałaczkami. Piec 30 minut, często skrapiając marynatą. W połowie pieczenia filety odwrócić.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaPotrawy z
seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: