Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
filety z piersi kurczaka 8 sztuk
cytryna 2 sztuk
oliwa 10 łyżek stołowych
ser feta 200 gramów
papryka czerwona 0,5 sztuk
oliwki czarne 5 łyżek stołowych
bazylia 2 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone
mięso oprószyć
solą oraz
pieprzem. Ze sparzonych
cytryn zetrzeć skórkę i wycisnąć sok. Sok oraz skórkę wymieszać z
oliwą i posmarować
mięso. Przykryć i na 60 minut wstawić do lodówki. Pokruszony
ser wymieszać z posiekaną
papryką,
oliwkami oraz suszoną
bazylią. Mieszając doprawić
pieprzem. W każdym kawałku
mięsa naciąć kieszeń, napełnić
serowym farszem i spiąć dokładnie wykałaczką. Piec 30 minut w 190 stopniach. Smarując czasami marynata. Podawać z
brązowym ryżem oraz
warzywami z wody.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaPotrawy z
seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: