ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegofilety z piersi kurczaka 8 sztukcytryna 2 sztukoliwa 10 łyżek stołowychser feta 200 gramówpapryka czerwona 0,5 sztukoliwki czarne 5 łyżek stołowychbazylia 2 łyżek stołowychpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone mięso oprószyć solą oraz pieprzem. Ze sparzonych cytryn zetrzeć skórkę i wycisnąć sok. Sok oraz skórkę wymieszać z oliwą i posmarować mięso. Przykryć i na 60 minut wstawić do lodówki. Pokruszony ser wymieszać z posiekaną papryką, oliwkami oraz suszoną bazylią. Mieszając doprawić pieprzem. W każdym kawałku mięsa naciąć kieszeń, napełnić serowym farszem i spiąć dokładnie wykałaczką. Piec 30 minut w 190 stopniach. Smarując czasami marynata. Podawać z brązowym ryżem oraz warzywami z wody.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaPotrawy z seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: